INI JE AKU DAPAT???

assalamualaikum..
=)
dengan nama Allah yang maha pemurah lagi pengasihani..
"ini aku dapat?"
itu je lah yang kau dapat atas usaha ko yang tak berapa nak banyak tu..
cuba fikir balik apa yang je yang kau dah buat..banyak ke amal kau?(jawab sendiri)kau dah tau pun jawapannya.
tak kisah lah tinggi atau rendah mana pun result yang kau dapat, kau kene bersyukur..ALLAH kan suka,sayang orang bersyukur ni..
Rasulullah pun ada pesan: "barangsiapa yang melihat dunianya dengan orang yang lebih rendah darinya lalu dia memuji ALLAH atas kurnia yang diberikan kepadanya, maka ALLAH akan mencatat dia sebagai seorang bersyukur dan penyabar.
so, nak jadi hebat kene la usaha lebih.lebih usaha, lebih amal,lebih gempak la nanti resultnya..
tu pun tak sedar lagi ke?tapi usaha tu janganlah jadi alasan ka jauh dengan ALLAH.
DIA bagi mcam ni pun sebab DIA rindu nak dengar suara kita.
macam la pasangan couple kt luar tu. Kalo diorang rindu kt pasangan diorang tu compom diorang akan call tak pun jumpa terus kalo nak lepaskan rindu.
sama la kes ni, ALLAH ni kan kekasih awal dan akhir kita. so, cara kita nak call DIA kene la solat 5 waktu tu penuh, nak jumpa DIA tahajjud cube jangan tinggalkan.pastu campur solat hajat.
kita banyak dosa, buat lah sunat taubat.taubat ni kan kena la taubat nasuha..taubat yang betul-betul taubat. bukan tau buat je.
nak lagi power,campur solat rawatib setiap 5 waktu solat tu.
ni da banyak amalan INSYA-ALLAH kau tak rasa down lagi dah pasni.
ko ada abah+umi, kawan-kawan
lagi utama, kau ada kekasih awal wa akhir kau..
sape lagi kalau bukan ALLAH .
lepas ni apa je result yang kau dapat, gerenti dah kau tak persoalkan lagi sebab kau dah tau apa yang kau buat.
Diri sendiri yang salah jangan bukan takdir.
terima Qada' dan Qadar ALLAH..ITU YANG TERBAIK..=)